lauantai 31. maaliskuuta 2012

Oikeaa elämää nukkekodissa



Kyllä! 
Nukkekodillani saavat lapset leikkiä...Ainakin toistaiseksi...

Välillä näyttää kyllä suorastaan siltä, että jotain dramaattista on tapahtunut nukkekodissa, vaikka nelivuotiaalla tyttärelläni on oikeasti vain jäänyt leikit kesken...
Tänään näytti tältä:

(Mitä lie tapahtunut tuollekin mamsellille, joka makasi keittiössä pitkin pituuttaan astioiden ympäröimänä...?)



Mutta kyllä nukkekodissa osataan siivotakin! Huomautin sotkusta ja samainen pikkuneiti haki heti ison pensselin ja alkoi sutia lattiaa. Hetken päästä huomasin, että oli siivottu perusteellisesti.

Kyllä, meillä kotonakin nostetaan keittiön tuolit ylös siivouspäivinä  :)

tiistai 27. maaliskuuta 2012

Kustavilainen sohva



Tätä sohvaa oli todella mukava tehdä! Mallia hain netistä kuvia selaamalla. Tein pahvikaavan ja kokosin siitä sohvan, jotta näin mittakaavan sopivuuden ennen kuin leikkasin osat puusta.

Sohva tein koivusta, pohjalaudat ovat pyökkiä eli Bilteman sytykkeitä. Koristeet tein ääriviivatarrasta.

 Alkuperäinen ajatukseni oli pehmustaa myös selkänojaa (ei ihan ylös asti), koska sohva tulee olohuoneeseen ja saa ollakin fiinimmän tyylinen kuin lasten kokoa oleva talonpoikaissohva toisessa huoneessa.Olen kokeillut sohvaan kahta eri kangasta. Alempi sopisi paremmin kustavilaiseen alkuperäistyyliin, ylempi huoneen muuhun väritykseen.

Kumpi niistä on sinun mielestäsi sopivampi???
Lukijoiden kommenttien jälkeen aloin tuumasta toimeen ja päällystin sohvan enemmän ääniä keränneellä raitakankaalla. Sohvan verhoilu kokonaan muutti sohvan tyyliä aika paljon hienostuneempaan  suuntaan. Selkänojan verhoilu on tietenkin irrallinen, jotta voin poistaa sen tarvittaessa.


perjantai 23. maaliskuuta 2012

Tuhannen ja yhden yön kylpyhuone





Blogini edellisen päivityksen lukenut todennäköisesti havaitsee, että kaikenlaiset kokeilut löytävät kuitenkin lopulta nukkekodistani paikan...

Nurkassa seisova patsas löytyi kirpparilta. Se on enkeliteroitin, jonka olen maalannut ja jolta olen poistanut siivet.

torstai 22. maaliskuuta 2012

Kokeiluja

Ensinnäkin KIITOS teille kaikille, jotka olette sivuillani vierailleet. Ja varsinkin teille, jotka olette vaivautuneet jotain kommentoimaan. Ja tervetuloa kaikille, jotka jostain syystä olette kiinnostuneet sivujani jatkossakin seuraamaan. Yli 1000 käyntiä aloittelijan blogissa on tuntunut minusta paljolta! Jossain vaiheessa vielä muistan teitä vierailijoita jonkinlaisen arvonnan merkeissä. Mutta se aikanaan!

Viime aikoina en ole saanut oikein mitään tehtyä. Olen ihaillut toisten töitä netissä ja käynyt Tampereen messuilla. Vaikka muiden töiden katselu on mukavaa ja innostavaa, itse tekeminen ja luovuuden käyttäminen on kuitenkin minulle tässä harrastuksessa SE juttu. Lisään tähän päivitykseeni muutaman kuvan, jotka kertovat omalla tavallaan innostavista luovan kokeilun hetkistä. Aina en saa  aikaiseksi muuta kuin sotkua.

Ensimmäiseksi voisin esitellä työhuoneeni.Työasentoni ergonomiassa on toivomisen varaa ja toinen koiran vesikupeista on jo kaatunut. (Onneksi se, joka on tyhjä!)

Ennen kuvan ottamista olin väkertänyt sänkyä. Malli rakentui kokeilujen myötä ja hukkapaloja syntyi! Onneksi Bilteman sytykkeet ovat lähes ilmaisia!




Seuraavaksi voisin kysyä, mikähän tästäkin tulee? Materiaalina työssäni on rautalanka, kankaasta purettu silkkilanka ja helmet. 
Ja kolmanneksi esittelen kokeilun, jossa yhdistin rautalankaa ja narua. Ei tullut sellainen kuin suunnittelin. Otin valmiin työn käyttöön puukorina, koska kori ei oikein muuhunkaan käyttöön tuntunut soveltuvan.

lauantai 10. maaliskuuta 2012

"Mukavassa, mukavassa hiirien tuvassa..."

Koska alunperin omasta nukkekodistani piti tulla tyttärien valtakuntaa... ja sitten lopulta niiden Sylvanian perheet ei oikein sovikaan sinne niin...
Katselin ja ihmettelin varmaan kaksi viikkoa netistä, mikä olisi sopiva koti hiiri- ja muille Pikkaraisperheille. En tykkää yhtään pikkutytöille tarkoitetuista kermakakkutaloista, enkä usko että aikuisten mallit kestää.

Sitten kaappi tuli vastaan huonekalukaupassa. Tapetoinnit on kesken ja väliseiniäkin saattaa ilmaantua, mutta pikkuisen piti jo mallata lainakalustein, millainen talosta voisi tulla...

Yleensä hiiriä ajetaan kaapeista kaikenlaisten loukkujen ja muiden viritysten kanssa. Meillä niille pedataan pehmeä peti ja kysellään, kuinka viihtyvät :)