torstai 26. tammikuuta 2012

Jostain pitää aloittaa...

Keltainen talo tuli Englannista kahdessa päivässä. Tapetoin sen skräppipapereilla ja liimasin kasaan. Sitten piti saada taloon myös kalusteita...


Yllä ja alla kuvia lastenhuoneesta. Liisi istuu puusohvalla, jonka väsäsin ensimmäisenä puutyönäni. Sohva on tehty koivusta ja siinä on käytetty jalkoina valmiina saatavia sorvauksia. Värin sohva sai aika monen mutkan kautta. Maalasin sen ensin harmaan siniseksi. Tuli liian sininen. Vedin päälle harmaata vahaa, mutta se ei imeytynyt vaan jäi rumaksi kerrokseksi maalin päälle ja tuli liian tumma. Lisäsin päälle valkoista vahaa - tulos vielä karmeampi. Hinkasin tärpätillä. Sitten lisäsin valkoista ja ruskeaa ja vaikka mitä maalia hiekkapaperin kanssa vuorotellen. Yhtäkkkiä sohva oli sitten valmis :)!
Lastenhuone odottaa lautalattiaa ja listoituksia. Kerrossänky on omaa tuotantoa, materiaalina koivu, Bilteman sytykkeet ja valmiit sorvaukset jalkoina. Kerrossängystä puuttuu vielä vuodevaatteet ja edestä verho.Pariskunta istuskelee ja ihmettelee tyhjää olohuonetta. Lattialla oleva matto on oikeasti huutonetistä ja päiväpeite, joka saa toistaiseksi kelvata matoksi, kun ei ole vielä makuuhuoneessa sänkyäkään. Sohvan olen tehnyt Boultonin Nukkekotikirjan ohjeella, väri ei ole paras mahdollinen...Uunista puuttuu vielä luukut. Se on tehty isosta Battery -tölkistä, askartelumassasta ja paperinarusta.

Nuket tulivat talokaupan mukana ilmaiseksi. Voi olla että joutuvat muuttamaan vielä pois, kunhan saan vuokralle sellaista väkeä, joka ei istu sisällä ulkovaatteissa...'

Keittiön  hellassa palaa tuli. Tuolit olen itse värkännyt koivusta, pöytä on ostettu ja olen sen vahannut.

3 kommenttia:

 1. Upeaa työtä! :) Klikkasin itseni blogisi lukijaksi. Mielenkiinnolla odottelen uusia päivityksiä! -H

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, ja samalla tuli tuo kyselemäni osoitekin...Nytpä on tallessa ;)!Siitä en ole ihan varma, tuleeko tähän blogiin koskaan päivityksiä, sen näkee sitten aikanaan.

   Poista
 2. Olet kyllä näppärä tekemään noita kalusteita. Tuolit ovat mahtavat!

  VastaaPoista