lauantai 11. helmikuuta 2012

Keltaisen taloni lyhyt historia

Kun nukkekotikärpänen oli puraissut, etsin sopivaa taloa hartaasti. Lopulta tilasin talon suoraan Englannista Dolls House Emporiumilta. Malli on Mimosa cottage ilman pohjakerrosta.

Vaikka talo edustaa viktoriaanista rakennustyyliä, en aio sitä varsinaisesti noudattaa. Aion sisustaa taloa vanhahtavaan tyyliin, mutta toteuttaa kalustuksen ja yksityiskohdat luovalla vapaudella, sellaisina kuin kulloinkin parhaalta tuntuu.

Olen ihan pitänyt talosta. Yhtenä kokonaisuutena avautuva etuseinä ei ole kuitenkaan kovinkaan toimivan tuntuinen ratkaisu. Kahden puolen avautuvat etuseinät veisivät avattuna vähemmän tilaa.

Katselin sopivia tapetteja ensin netistä. Ihastuin kuitenkin Sinelllissä sopivan vanhanaikaisen tyylisiin Graphic45 skräppipapereihin ja tapetoin talon niillä.Vaikeinta oli valita, mitä taloon tulee ja mitkä ihanuudet eivät mahdu. Tapetointi oli vahvoilla papereilla helppoa!

 Lattiat on kylpyhuonetta lukuun ottamatta lautalattiat. Olen liimannut Bilteman sytykkeitä pahville, jotta voin tarvittaessa vaihtaa sähköistyksiä. Lopuksi olen käsitellyt lattiat hiukan harmaaseen sävytetyllä valkoisella vahalla.

Kuvassa näkyy talon tilanne helmikuussa 2012. Kovin tyhjältä vielä vaikuttaa.Ylimmässä kerroksessa sijaitsevat kylpyhuone ja lastenhuone, keskimmäisessä makuuhuone ja työ tai harrastushuone, alimpana olohuone ja keittiö. Tästä on hyvä jatkaa!

6 kommenttia:

 1. Moooi! Mun on ihan pakko kommentoida! Rakastan nukkekoteja hirveästi ja harmittaa, kun olen vasta 11. Ei oikein ole taitoa tehdä noita ihania juttuja!:) ihanaihanaihana<3

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista Söpö!Kiva kun pidit nukkekodistani! Nukkekotia voi alkaa rakentaa vaikka kenkälaatikkoon ja kalusteita tehdä pahvista ja edullisesta kierrätysmateriaalista. Katseleppa netistä sellaisia ja kokeile itse. Tekemällä taito karttuu :)!

  VastaaPoista
 3. Tein oman nukkekotiblogin:) www.nukkekodeista.blogspot.com

  VastaaPoista
 4. Kiva! :) Siitä vaan sitten tekemään ja kuvia ottamaan!

  VastaaPoista