tiistai 27. maaliskuuta 2012

Kustavilainen sohvaTätä sohvaa oli todella mukava tehdä! Mallia hain netistä kuvia selaamalla. Tein pahvikaavan ja kokosin siitä sohvan, jotta näin mittakaavan sopivuuden ennen kuin leikkasin osat puusta.

Sohva tein koivusta, pohjalaudat ovat pyökkiä eli Bilteman sytykkeitä. Koristeet tein ääriviivatarrasta.

 Alkuperäinen ajatukseni oli pehmustaa myös selkänojaa (ei ihan ylös asti), koska sohva tulee olohuoneeseen ja saa ollakin fiinimmän tyylinen kuin lasten kokoa oleva talonpoikaissohva toisessa huoneessa.Olen kokeillut sohvaan kahta eri kangasta. Alempi sopisi paremmin kustavilaiseen alkuperäistyyliin, ylempi huoneen muuhun väritykseen.

Kumpi niistä on sinun mielestäsi sopivampi???
Lukijoiden kommenttien jälkeen aloin tuumasta toimeen ja päällystin sohvan enemmän ääniä keränneellä raitakankaalla. Sohvan verhoilu kokonaan muutti sohvan tyyliä aika paljon hienostuneempaan  suuntaan. Selkänojan verhoilu on tietenkin irrallinen, jotta voin poistaa sen tarvittaessa.


8 kommenttia:

 1. Nyt vasta luin kunnolla, että olet tietysti tehnyt itse.

  VastaaPoista
 2. Raidallinen kangas näyttää sohvassa hienolta. Saisiko kankaan "soinnutettua" tapetteihin värikkäämmillä tyynyillä? Ja todella hieno sohva. Onko jalat jotain valmispuuosia vai oletko sorvannut ne itse?

  VastaaPoista
 3. Sohva on todella kaunis. Onnittelut! Minustakin alempi, raidallinen kangas sopii tyyliin.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteista jälleen! Teen siis raidallisen päällisen. Uskon että saan värit sopeutettua, kunhan olohuoneen kokonaisuus alkaa hahmottua.

  Anne, etujalat on kyllä valmisosia.Pitäisi olla melkein minisorvi, jos tuollaisia yrittäisi tehdä, eikä minulla ole. Taakse tein ihan suorat tolppajalat, joita sitten puukolla kaventelin.

  VastaaPoista
 5. Minustakin raidallinen kangas näyttää sohvassa aivan upealta! :)

  VastaaPoista
 6. Oi miten kaunis sohva, todella onnistunut!

  VastaaPoista