torstai 12. huhtikuuta 2012

Kaupunkilaissisko

 Nyt lähti käsistä tämä lamppuhomma...Taas piti vääntää yksi...:)

Tällä ensimmäisen rautarouvan kaupunkilaissiskolla on hatun koristeena helmiä ja helmet vielä kaulassakin. Lampun jalka on valmis lasihelmi. Unohdan aina kuvista mittakaavaesineen, mutta valaisimen koko korkeus on huikeat 5,5cm.Olen käyttänyt varjostimen punonnassa todella ohutta rautalankaa, jota saa esim. Sinooperista lankarullan mallisella rullalla.Varjostimesta tulee seinälle aika hauskoja varjoja...!


Lamppu ja lipasto eivät ole oikeasti kaatumaisillaan. Kuvaaja voisi ehkä pikkuisen keskittyä enemmän...

Sen verran taistelin edellisen lampun varjostimen kiinnittämisen kanssa, että kokeilin uutta keinoa, joka osoittautui todella toimivaksi. Ja jotta jonkun toisen ei tarvitisisi samaa asiaa miettiä, selostan tekotavan tässä vapaasti hyödynnettäväksi:

Lisäsin varjostimen punonnan aloitusvaiheessa ylimääräisen aloituslangan toisen rinnalle. Kun yleensä tukilankoja laitetaan ristikkäin aina yksi, eikä kahta rinnakkain, laitoinkin yhteen kohtaan rinnakkain kaksi.

Siinä vaiheessa kun olin tehnyt varjostimen lakiosan ja käänsin lankoja alaspäin, jätin ylimääräiset tukilangat varjostimen sisäpuolelle, enkä punonut niiden ympärille. Kun varjostin oli valmis, minulla oli valmiiksi varjostimeen integroidusti kiinnitetetyt tukevat rautalangat, jotka pujotin jalan läpi. 

Helppoa kuin heinän teko! :)


Tässä huonossa valaistuksessa otetussa kuvassa idea ehkä näkyy.


3 kommenttia: