maanantai 2. huhtikuuta 2012

Talonpoikaislipasto rakentuu...


Tykkään itse katsella vaihekuvia, mutta niitä ei yleensä tule tekemisen tiimellyksessä otettua. Tällä kertaa otin joitain. Kovin selkeää kuvaa työvaiheista ei niiden kautta saa, koska tekemiseni rakentuu aina kokeilujen kautta ja suunnittelen työtä loppuun vasta sitä tehdessä.


Mittailin kotona olevaa kaappia. Laatikoiden kokoa mietin, kun raamit oli liimattu kasaan. Materiaalina käytin pääasiassa koivua. Laatikoiden sivu- ja takaosissa sekä isojen laatikoiden välikannattimissa käytin pyökkiä eli Bilteman sytykkeitä.

Lipaston etupuolella käytin valmiina ostettuja sorvauksia. Kaikki mitä minulla sattui olemaan, tuntuivat tarkoitukseen väärän kokoisilta.

Koska lipasto tulee makuuhuoneeseen, sen piti saada ruskea sävy puuvahasta.

Mallina toiminut lipasto ja miniversio.Alkuperäisessä mallissa tykkään sorvausten mallista todella paljon, mutta vastaavia en miniversioon saanut. Miniversiosta jätin laatikoiden etupeilit pois, koska pienessä mittakaavassa näytti siten paremmalta.Kunhan saan työn kokonaan valmiiksi, laitan lipastosta kuvan oikeassa ympäristössään.Vetimet vielä puuttuvat...


15 kommenttia:

 1. Siististi ja hienosti olet tehnyt!!! Pitäisi sinne Biltemaan päästä, on niin hyvää matskua nuo sytyketikut. Balsakin on ihan ok, mutta niin pehmeää ja kevyttä, että joissakin kohdissa tukusampi tavara olisi paikallaan.

  VastaaPoista
 2. Ilman Bilteman sytykkeitä ei voi elää ;)

  VastaaPoista
 3. Aivan huippu!!!Pisti ihan haukkomaan henkeä,niin ihania kumpainenkin!!!

  VastaaPoista
 4. Hieno lipasto, aion itsekin tehdä pian jonkun hyllyn samaisista Bilteman sytykkeistä.

  Ostin ensimmäisen pussini noin viikko sitten nukketaloblogien vinkkien ansiosta.

  VastaaPoista
 5. Heippa! Löysin oman blogini kautta tieni tänne teille. Ihana blogi!! <3 Meilläkin saa lapset tai tässä vaiheessa vanhempi, kolme ja puolvuotias pikkuneiti leikkiä nukkekodillani. Pikkupoikaa 1 v 4 kk yritän vielä parhaani mukaan ohjata muihin leikkeihin, sillä hän on niin kovakourainen ja rikkoo tavaroita ;) Kiitos tosi paljon, kun laitoit vaihekuvia lipastosta, ne auttaa minua aloittelevaa harrastajaa paljon. Luulen, että minulla on täällä luonasi vielä paljon ihanaa luettavaa, sekä arkistossa että uusien postausten joukossa! Kiitos upeasta blogista!

  Toivotan Sinulle hyvää pääsiäisen aikaa :)

  JohannaMaria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva JohannaMaria että löysit tänne! :) Ja mukava kuulla että vaihekuvista on jotain iloa. Minun on todella vaikea saada niistä kovinkaan selkeitä kun koko tekeminen on yhtä häsläystä :)! Sinun nukkekodissasi näytti kovin kauniilta ja poikkean siellä varmasti uudelleenkin! Hyvää pääsiäistä myös sinulle!

   Poista
 6. Komea lipasto! Kiva lopputulos näyttää tulevan tuolla puuvahalla.

  VastaaPoista
 7. Wow! You have such a sweet and adorable blog! I'm so glad I found your blog today! Welcome to join my 8 miniature blog giveaways here: www.plushpussycat.com. I'm celebrating one year of blogging! :-) Jennifer

  VastaaPoista
 8. Aivan yli-ihana pikku lipasto :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvaa vaan, miten tarkkaan olen katsellut sinun tekemiäsi lipastoja tätä miettiessäni ;)

   Poista
 9. Ei tuohon osaa sanoa kuin että vau! Ihana lipasto, oli sorvaukset alkuperäiseen nähden miten vaan. ;) <3

  VastaaPoista
 10. ihan superhieno <3 <3 <3 siis hetkinen... leikkaatko nuo puupalat tollasilla isoilla pihdeillä? miksi noita pihtejä kutsutaan? nyt tuli aivan järjetön inspis 8)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Riikka! Toivottavasti inspiksesi ei häivy saman tien, mutta pakko tunnustaa, että en leikkaa puupaloja noilla saksilla, vaan sellaisella minisirkkelillä. Pikku- sirkkelin kuva näkyy maaliskuun "Kokeiluja" postauksessa. Ja on muuten hyvä vehje... :)
   Noita kuvassa näkyviä jiirisaksia käytän ohuiden tikkujen pilkkomiseen, tuossa kuvassa katkoin noita sorvauksia.

   Poista
 11. Hi,It's a plesure visit your blog,so beautiful work!!! Miniregards from Spain.

  VastaaPoista
 12. Kiitos kaikille kommenteista - ja kehuista ;)! Tervetuloa kaikki uudet lukijat ja blogini seuraajat.

  Thank you you all! Welcome all new readers and followers!It´s nice to see that my blog is found outside of Finland too.

  VastaaPoista