lauantai 12. toukokuuta 2012

Kultakauden taidetta ja kuvan käsittelyä

Joskus olen lukenut toisten blogeista, että nukkekotiin on kiva hankkia kaikkea sellaista, mitä ei todellisessa elämässä voi saada. Tähän suuntaan näyttää omakin harrastukseni kulkevan! Olen aina pitänyt Pekka Halosen maalauksista ja siksi niitä pitää ehdottomasti saada nukkekodin seinälle.

Halosen "Tuonen lehto" -maalauksen pienensin ja printtasin netistä, mutta säilytin alkuperäisen taulun mittasuhteet. Aika kookkaalta näyttää nukkekotiin sijoitettuna :)! 

Kultaehykset tein Bilteman sytykkeistä ja ääriviivatarrasta. 

Olen vihdoin löytänyt kuvankäsittelyohjelman käyttööni! Ohjelmalla on kiva leikkiä, kuten yllä olevan kuvan kanssa tein. Mutta uskomattoman paljon sillä voi korjata myös kuvan tarkkuutta. Tässä alla olevista kuvista ylempää olen tarkentanut kuvankäsittelyohjelmalla. Ero alempaan on mielestäni aika merkittävä. Kun kuvaan nukkekotia monesti liian pimeässä, tahtoo kaikista kuvista tulla ylikeltaisia. Myös tätä saa kuvankäsittelyohjelmalla kätevästi korjattua. 

Minulla on käytössäni järjestelmäkamera, mutta automaattitarkennus ei toimi ja muutekin ymmärrän kameran käytöstä aika vähän...Tajuan kuvien heikkoudet yleensä vasta koneella niitä katsoessani.Olisi mielenkiintoista kuulla, minkälaisilla kameroilla ja objektiiveillä te muut blogien pitäjät kuvaatte. Muokkaatteko kuvia kuvankäsittelyohjelmilla vai heitättekö ne blogeihin sellaisenaan? 


14 kommenttia:

 1. Todella hienot kuvat ja niin kovin vaikuttava teos! Olen vieraillut työpaikan kanssa Halosenniemessä, ja pidän myös kovasti Halosen maalauksista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Halosen tyyli on samalla kertaa kaunis, romanttinen ja kuitenkin tietyllä tapaa myös yksinkertaisen pelkistetty. Siksi siitä niin kovasti pidän!

   Mitähän tauluja sinunkin nukkekodistasi vielä löytyy...? :)

   Poista
 2. Kaunista, kaunista. On kiva kun blogin kuvat ovat hyviä ja mielenkiintoisia. Heti tekee mieli palata sille sivustolle uudestaan. Ja kuvankäsittely on niiiin hauskaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanne! Omien kuvieni laatu on ollut kaikkea muuta kuin hyvä, mutta yritän tekemällä oppia koko ajan lisää...

   Poista
 3. Todella kaunis ja herkkä taulu, jopa minikoossa. En käsittele kuvia, koska olen aivan liian laiska siihen!

  VastaaPoista
 4. Kaunis taulu ja kauniita nuo kuvat ovat.

  Itse kuvaan muutaman vuoden vanhalla digijärkkärillä. Otan muutamia kuvia ja valitsen niistä parhaan/ parhaat. Kuvankäsittely rajoittuu kuvien rajaamiseen. Tosin yleensä yritän ottaa kuvat jo valmiiksi niin, ettei tarvitse edes rajailla :) Jatketaan kuvausharjoituksia ;D ;D

  VastaaPoista
 5. Itse luonto osallistuu äidin juhlintaan.
  Vuokot kukkii,
  toukokuu antaa kauneintaan.

  -Värssykirja: Maija Raski-

  Äitienpäiväterveisin Mare&Eevert

  Ps. Olipa koskettavan kaunis taulu ja levollinen tila muutenkin! Kiitos, nautin hetken vain katsellen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mare runotervehdyksestäsi!
   Olen huomannut että minua kiehtoo tässä harrastuksessa sekä käsillä tekeminen että se, että voin yrittää toteuttaa nukkekodissani kaikenlaista kaunista. Mukava että saan jakaa ilon kummastakin asiasta teidän toisten kanssa!

   Poista
 6. Kauniit kehykset vaikuttavassa taulussa. Kuvat huoneista näyttävät oikein rauhallisilta. Pisti silmään tuo vihreän huoneen lattialla oleva matto(?) Ihanat värit!
  Itse otan kuvia joitain kymmeniä ja katson koneélta millaisia tuli, joskus joutuu ottamaan joitain uusiksi. Eipäs tule niitä sen kummemmin käsiteltyä, kun tarinoiden yhteyteen yleensä muutenkin kuvia tuppaa tulemaan niin paljon. Otan useita kuvia eri rajauksin ja valitsen parhaat ja selkeimmät ja suorassa olevat ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anja! Matto on itse asiassa päiväpeite, tilasin sen mieliväreihini huutonetissä vastaavia myyneeltä tekijältä. Nukkekodin makuuhuoneeseen se on liian kirkkaan värinen, mutta jää varmaan lopulta tuonne vinttikamariin!

   Poista
 7. It's beautiful! Great addition to your minis. I love the bench too! Perfect!
  hugs
  Caroline

  VastaaPoista