sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Katto remontissa

Niinhän siinä käy nukkekodissa kuin tosielämässäkin...Kun jostain remontoidaan, alkaa viereinenkin paikka kaivata kipeästi korjausta. Julkisivurappauksen jälkeen katto oli ihan pakko ottaa käsittelyyn.

Olen nähnyt monessa blogissa kiviainespintoja tehdyn munakennosta. Viimeksi Susanna oli tehnyt siitä upean katon. Tuijotin kuitenkin kotona munakennoja hyvin epäillen. Ei kestäisi hermot minulla odottaa, koska materiaalia on tarpeeksi! Piti miettiä vaihtoehtoja...miten voisi tehdä helpommin ja saada kuitenkin elävän pinnan...???

Ostin Tiimarista paketin, jossa oli kaksi tai kolme isoa arkkia käsin tehtyä mulperipaperia. Liimasin sen pahville nurin päin, koska siitä tuli siten mielestäni sopivan epätasainen pinta. Sitten vain sekoittelin valkoista ja mustaa maalia ja maalasin pinnan vaihtelevaksi yhdensuuntaisin vedoin.
En välittänyt siitä, että toinen reuna tuli musta, toinen harmaa. Leikkeltyäni palat sekoitin kaikki keskenään.Valmiin katon tekeminen Erikeeperin avulla on melko nopeaa ja mukavaa touhua. Yhdestä isosta arkista tulee koko talon katto, tai ainakin melkein ja materiaalia on nopea tehdä lisää, jos niikseen tulee. Reilu 500 palaa kattoon tarvitaan...


Tasoittelen väriä sitten lopuksi yksittäisistä kohdista, jos jokin kohta sitä kaipaa!Todennäköisesti talo saa myös kulmatiilet tällä tekniikalla toteutettuna.

8 kommenttia:

 1. Hieno! Sinulla on kivoja ideoita. Katosta tulee kyllä upea.

  VastaaPoista
 2. Tosi hyvän näköinen katto! Kiitos hyvästä kivipintavinkistä. :)

  VastaaPoista
 3. Hyvältä näyttää jo nyt. Ja hieno oivallus tuo mulperipaperi. Minullakin on sitä jossain jemmassa. Ensin ajattelin kyllä noita kennoja, niitä(kin) kun minulla on myös jemmassa iso pussi sytykeruusutarpeiksi.

  Tuo rappauspinta näyttää todella hyvältä :) Millä maalasit seinät? Ja vaatiko monta kerrosta. Kaikenlaisia maaleja olisi valmiina, mutta ei tietenkään sitä väriä mitä ajattelin. Ajattelin sekoitella itse vanhoista akryylivärituubeista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Akryyleista sekoittelin sävyt, vähän ohensin vedellä ja sitten sudin pintaan. Yhteen kertaan vain. Jonkin verran helpotti se, että en muuttanut pohjalla olevia sävyjä paljon, eli ei niin haittaa, vaikka ei joka kohdasta tiiviisti peitäkään.

   Poista
 4. Ole hyvä vaan:) siis ruususta...

  VastaaPoista
 5. Vau, hyvä idea!! Hyvältä näyttää tuo katto. Ja tuollainen "rapattu" pinta talossa taitaa olla ehkä kuitenkin se elävin juttu. Tiiliseinän jos alkaisi väsäämään, menisi ikä ja terveys :)

  VastaaPoista
 6. katon saakin tuolla tavalla kätevästi, munakennoista kuitenkin vain osa on sopivaa käytettäväksi, enin osa on hukkatavaraa. Hyvä vinkki, jos joskus tulee alettua päällystämään vitriinikaapit "oikeiksi" taloiksi :)

  VastaaPoista
 7. Ihan hurjan hyvän näköinen tuo katto! Olet ahkeroinu valtavasti, rappaus on upea ja väri niin herkullinen ja ystävällisen lämmin. Voin kuvitella poskiesi hehkun tuota ihanaa parveketta tehdessäsi (...se tunne nousee...);D -Vieläkin niin hyvä mieli siitä, että sain tutustua livenä satua-vai-totta?-blogin haltijaan!

  VastaaPoista